За нас

 
Дом на камиона е регистрирана търговска марка, чрез която оперира на пазара за авточасти фирма "ХЕР 1" ЕООД - позната на повечето хора свързани по някакъв начин с бизнеса с товарни автомобили.


ИСТОРИЯ И РАЗВИТИЕ

Началото на дейността на фирмата е поставено през далечната 1994г. - открит е първият магазин "Дом на камиона" в град Варна. Поради спецификата на тогавашния автопарк в страната (предимно производители на бившите соц.марки) в тази насока са и първите крачки на прохождащата фирма.

Първото голямо предизвикателство е постепенно преминаване към западно европейски марки камиона и автобуси в края на 90-те години на миналия век. За разлика от много от основните си конкуренти по онова време Дом на камиона успява сравнително бързо да преструктурира дейността си в съответствие с новите изисквания на пазара. Това включва много на пръв поглед невидими промени.
 • На първо място стои смяната на по-голяма част от доставчиците водеща до присъствието на все повече фирми от Европейския съюз в портфолиото на Дом на камиона.
 • На второ, но не и по важност е неизбежната преквалификация на персонала обусловена от изцяло новата номенклатура и почти 100% използуване на компютри в работата.
Успешното справяне с това първо предизвикателство пред фирмата я извежда сред лидерите на пазара на резервни части за товарни автомобили и автобуси в началото на века.

Следващите години преминават в затвърждаване на тази позиция, както и в непрекъснато разширяване на дейността. През 1999 година е открит втори магазин в град Варна със значително по-голяма търговска площ, както и магазин в град Добрич. Същевременно с това се обогатява гамата от предлагани артикули, подобряване обслужването на клиенти и включване на все повече световно-известни производители.

Второто голямо предизвикателство, пред което се изправя фирмата е приемането на страната ни в Европейския съюз, което поставя нови по-строги изисквания към спедиторските и транспортни фирми, а оттам и към техните доставчици. Това налага ново преструктуриране на дейността. 

През 2007г. фирмата успява да покрие критерийте за контрол и управление на качеството ISO 9001 и придобива сертификат за това. По този начин се нарежда сред малкото в бранша отговарящи на Европейските стандарти в търговията с резервни части. Всичко това съвпада по време с второто разширение на дейността на  Дом на камиона. Открит е магазин в столичния квартал Люлин, а малко по-късно и в град Плевен. Последвани от откриване на обект на Ботевградско шосе в София. Това показва стремеж към все по-засилено и трайно присъствие на пазара на авточасти.

КЪМ МОМЕНТА

ДОМ НА КАМИОНА (ХЕР 1)  
 • Златен сервизен партньор на WABCO - Тир сервиз и автодиагностика на товарни и лекотоварни автомобили, автобуси и ремаркета.
 • Оторизиран търговски и сервизен партньор на SAF-Holland
 • Оторизиран сервиз на WIELTON
 • Оторизиран сервиз на VDL Bus & Coach и предлага следпродажбен сервиз, което включва гаранционен и извънгаранционен сервиз, продажба и доставка на оригинални резервни части.
 • Оторизиран дилър на WEBASTO и Eberspacher - Автономни отоплителни печки.
Дом на камиона е официален вносител на много водещи марки в производството на авточасти. Само споменаването на някои от тях е достатъчно за да се уверите в качеството на предлаганите части и услуги. Сред основните доставчици на фирмата влизат такива доказали се марки като:
 • Contitech - Един от най-големите производители на въздушни възглавници за камиони, автобуси и ремаркета.
 • Kongsberg - Водеща компания в областта на хидропневматичното управление на съединители и скоростни кутии.
 • MAHLE - Оригинално качество без компромиси. Бутала, клапани, сегменти, лагери, турбокомпресори, въздухомери, филтри и други компоненти за двигатели и двигателни периферни устройства.
 • Luber-finer -  Водеща компания в областта на филтрите.
 • Valeo - Световен лидер в много брашове свързани с автомобилите.
 •  
Дом на камиона предлага резервни части и консумативи за всички марки и модели бусове, лекотоварни и товарни автомобили, камиони и автобуси.
Ремаркета и полуремаркета: SAF, BPW, ROR, SCHMITZ, FRUEHAUF, YORK, KASSBOHRER, TRAILOR, SAE-GIGANT, KRONE, MEILLER, SCHWARZMÜLLER, KÖGEL, LeciTrailer и по заявка. 
Резервни части и ремонт на скоростни кутии: ZF, VOITH, EATON. 
Лафети, тегличи и резервни части за JOST, ROCKINGER, RINGFEDER.

Дом на камиона извършва официален внос на части за товарни автомобили, микробуси, автобуси и ремаркета от над 90 световно известни фирми.

Дом на камиона предлага следпродажбен сервиз, което включва гаранционен и извънгаранционен сервиз, продажба и доставка на оригинални резервни части.
 
След всичко това можем да кажем само едно - Дом на камиона е определен фактор в търговията с резервни части за камиони, ремаркета и автобуси в страната. Времето, когато фирмата се е сравнявала с други от бранша е отминало отдавна. В момента другите се сравняват с нас.


В АВТОСЕРВИЗ Дом на камиона се извършват следните видове услуги: 
 • Диагностика и основни ремонти на двигатели на лекотоварни и товарни автомобили и автобуси 
 • Диагностика и ремонти на ремаркета и полуремаркета 
 • Диагностика и ремонт на трансмисия и ходова част на лекотоварни и товарни автомобили и автобуси
 • Компютърно измерване със стенд и регулиране на преден и заден мост на лекотоварни и товарни автомобили и автобуси 
 • Компютърна диагностика WABCO > оторизиран сервиз
 • Компютърна диагностика на ел. управляващи блокове (изчистване на натрупани грешки) 
 • Нулиране на сервизни интервали 
 • Ремонт на стартери, алтернатори и ел. оборудване 
 • Смяна на ауспуси и ауспухуви системи 
 • Преглед, ремонт, настройка и заверка на всички лицензирани в страната тахографи и скоростоограничители 
 • Вграждане, поддръжа и ремонт на печки за лекотоварни и товарни автомобили и автобуси 
 • ПЪТНА ПОМОЩ за тежкотоварни камиони и автобуси.
... и много други. Пълен списък на услугите, които извършваме в автосервизите ни можете да намерите ТУК.

НОВО -  ДОМ НА КАМИОНА ОТВОРИ НОВ МОДЕРЕН КОМПЛЕКС В ПЛЕВЕН.

Резервни части

 
Дом на камиона - - Резервни части за камиони
Камион
Дом на камиона - - Резервни части за ремаркета
Ремарке
Дом на камиона - - Резервни части за автобуси
Автобус
Начало
Промоции
За нас
Автосервиз услуги
Резервни части за камиони
Резервни части за ремаркета
Резервни части за автобуси
Кариери
Контакти
Имате въпрос? Свържете се с нас
тел. 052 51 11 44
мобилен: 0888 22 44 66
e-mail: office@her1.bg
 
ХЕР1 ЕООД - Сертификат по стандарт ISO 9001:2008

Внос, доставка и търговия с резервни части и консумативи за лекотоварни и товарни автомобили, автобуси, специализирани автомобили, пътна строителна техника и ремаркета.
Сервизна дейност на лекотоварни и товарни автомобили...
Научете повече
© 2007 - 2018 Всички права са запазени от ХЕР 1 ЕООД

www.her1.bg www.dom-na-kamiona.bg Условия за ползване на сайта Използване на Бисквитки www.avtonet.bg
Web design and programming by Vizia Design Studio